Reklama
  • Środa, 1 kwietnia 2015 (11:05)

    Łyżeczka czy widelczyk do deserów?

Zastanawiasz się, czy do świątecznego deseru podać gościom łyżeczkę czy widelczyk? Oto nasza porada.

Łyżeczki podaje się do smakołyków, które mają kremową konsystencję (pascha, tort). Widelczyków używamy przy słodkościach o bardziej zbitej i suchej strukturze.

Reklama

Pewien kłopot może sprawiać ciasto francuskie, np. napoleonki. Mimo kremowego nadzienia, do jedzenia lepsze będą widelczyki.

Suche ciasta (drożdżowe, babka) bez obaw można jeść rękoma.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Jak sprawić, by rodzinny czas przy stole był dla każdego przyjemnością? To nie jest trudne – liczy się dobry nastrój, pyszne jedzenie i to, że jesteście razem! więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.